Ben jij 18 jaar of ouder

Je moet minstens 18 jaar oud zijn
om deze site te bezoeken

Ja, ga verder
Nee, nog niet

CUVÉE MAM’ZELLE

BLOND SOUR BARREL AGED

Kapers op de kust! Een freule jonkvrouw komt zich in het spel mengen. Het is een jonge dame die gedurende een aantal maanden op eiken wijnvaten rijpte en daardoor een diepe maar zacht-bittere tanine in de afdronk heeft. De smaak is vol en complex omdat de brouwers een gecontroleerde verzuring in het rijpingsproces lieten spelen. De Mam´zelle is van origine een blond bier. De rijping gaf haar een zacht rode gloed mee. Vandaar dat ze ´hoogblond´ genoemd wordt. Ze heeft een alcoholpercentage van 8,5%. De brouwers zeggen dat ze ´ontembaar´ is.

Ingrediënten:

water, gerstemout (gluten), tarwemout (gluten), haver (gluten), rijst, hop, gist, kruiden, suiker

MALTY

HOPPY

SOUR

SWEET

 

ABV

Alc. 8% Vol.

Energy

58 kCal / 100 ml

IBU

43

EBC

6

VERPAKKINGEN:

33 cl
ARTWORK

Lowie Vermeersch (°1974), studeerde Industrieel Ontwerpen (IO) aan de Technische Universiteit Delft. Vanaf 2007 leidde hij bij Pininfarina een team van 100 mensen. In 2011 startte hij een eigen designbureau “Granstudio”. Hij was in 2012 ook curator van de internationaal bekende designbiënnale Interieur.

Het origine werk was een volledig etiket.  bij de lancering van de nieuwe labels heeft de brouwerij het etiket deels opgenomen in het nieuwe geheel.  Daarmee is wel een stuk van de oorspronkelijke uitstraling weggenomen.  Wellicht krijgt dit werk in een volgende release nog een vervolg.

RECEPTEN

Ontdek onze bieren


Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid.   Meer info OK