Voor/hoofdgerecht : Schol met krab en schorseneren
Serveren met:CUVÉE MAM’ZELLE
Ingredienten:
- 1 scholfilet
- 4-tal schorseneren
- ½ rode ajuin
- witte wijn
- 50 gr krabvlees
- 50 gr fumet van schaaldieren of vis
- 50 gr room
- bieslook
Bereiding:
Kruid de vis met peper en zout en bak ze in een pan met boter.
Schil de schorseneren en kook in gezouten water tot ze beetgaar zijn. Laat afkoelen en bak daarna in boter, kruid af naar believen.
Snij de rode ajuin in dunne schijfjes. Giet er de witte wijn over en laat verdampen op een laag vuurtje. Laat afkoelen. Mix 15 gram van de gekookte ajuin met het krabbenvlees en gesneden bieslook. Kruid af met olijfolie, zout en peper.
Mix de fumet en de room en laat inkoken tot de gewenste dikte. Zeef de saus en kruid eventuele bij met peper en zout.
Leg de schorseneren op een bord, server hierover de gebakken scholfilet en de krab. Garneer met wat saus.
Als hoofdgerecht; serveer met gekookte aardappelen of puree. Eventueel kunnen wat schorseneren in de puree worden verwerkt.