Ben jij 18 jaar of ouder

Je moet minstens 18 jaar oud zijn
om deze site te bezoeken

Ja, ga verder
Nee, nog niet

CUVÉE SOEUR´ISE

TRIPLE KRIEK

De Enfant Terriple gaat voor 6 maand op krieken. Het gaat om een 250 g zure ontpitte krieken per liter bier. Gedurende die tijd krijgen de bacteriën de tijd om alle suikers nog verder te verteren en de zachte natuurlijke verzuring verder zijn gang te laten gaan. De krieken geven ondertussen ook langzaam hun bloedrode kleur en hun lekkere smaak af. Een deel van die kriek gaat ook in eiken wijnvaten waar hij in het kweekbed van lactobacilius nog verder voor een jaar houterig verzuurt en verzacht. Het resultaat is een tripelkriek ‘pur sang’. Daarmee is de Cuvée familie van Brouwerij De Leite is een religieuze rijker. De Cuvéé Soeur’Ise, is een knipoog naar de kriek in het Frans (= ‘cerise’). De lieve zuster heeft al wereldwijd menigéén verleid!

Ingrediënten:

water, gerstemout (gluten), tarwemout (gluten), haver (gluten), rijst, hop, gist, kruiden, krieken, suiker

MALTY

HOPPY

SOUR

SWEET

 

ABV

Alc. 8% Vol.

Energy

59 kCal / 100 ml

IBU

43

EBC

/

VERPAKKINGEN:

33 cl + 75 cl
ARTWORK

Het etiket werd ontworpen door Tinus Vermeersch. Tinus Vermeersch (°1976) studeerde schilderkunst aan de KASK Gent en beeldhouwkunst aan Sint-Lucas. Tinus heeft zijn grote affiniteit met de ambachtelijkheid (inclusief het verkennen van vormen, lijnen, materialen) uitgediept tot een ‘kunde’ die soms flirt met virtuositeit. De kunstenaar liet zich voor het gezicht van het nonnetje inspireren door zijn vrouw Joke.

RECEPTEN

Ontdek onze bieren


Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid.   Meer info OK