
Dessert : Gemarineerde kersen met chocolade en hangop
Bereid met:CUVÉE SOEUR´ISE
Ingredienten:
Voor de gemarineerde kersen- 2 flesjes Cuvée Soeur'Ise
- 200 gr suikerwater
- Schil van 1 citroen
- 1 kaneelstok
- 1 stukje steranijs
- Kersen
- 200 gr yoghurt
- 50 gr half opgeslagen room
- Snuifje suiker
- 125 gr pure chocolade
- 250 ml room
- 2 eieren
- Snuifje zout
- 75 gr suiker
Bereiding:
- Giet het bier samen met het suikerwater, citroenschil, kaneel, steranijs in een pot en laat 20 min rustig pruttelen.
- Giet de marinade op de ontpitte kersen en laat een nacht trekken in de frigo.
- Zeef de kersen.
- Om de hangop te maken, laat de yoghurt uitlekken in een handdoek tot het een stevige massa, meng de hangop met de half opgeslagen room en de suiker.
- Verdeel dit in een spuitzak.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Scheid de eieren en meng de eierdooiers in een mengkom samen met de suiker.
- Klop de eiwitten stevig op en op en voeg zout naar smaak toe.
- Meng de gesmolten chocolade met het eimengsel.
- Spatel luchtig de opgeslagen room en het eiwit onder.
- Laat opstijven in de koelkast.
- Dresseer alles mooi op een bord en werk eventueel af met een bolletje citroensorbet en enkele takjes groen.
