
hoofdgerecht : Varkensribstuk met gebrande pijpajuin en mousseline saus
Ingredienten:
- 1 st Varkensribstuk
- 2 st Pijpajuin
- 4 Eieren
- 2 flesjes Merci maman #2
- 4 Aardappelen
- Tomatenpuree
- 1 Aubergine
- 1 Courgette
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 ajuin
- 1 teentje look
- Half opgeslagen room
Bereiding:
- Kook de aardappelen gaar, pureer en werk af met melk, boter en de tomatenpuree
- Snij de paprika, aubergine, courgette, look, ajuin fijn en stoof alles aan in een kookpot, kruid af met peper en zout
- Kruid het vlees met peper en zout en bak in een klontje boter
- Om de mousseline van het bier te bereiden, neem je een flesje Merci Maman #2 en meng je het met 4 eierdooiers. Klop dit tot een luchtige massa in een kookpot op een laag vuur, werk af met half opgeslagen room en peper en zout
- Gaar de pijpajuin in Bouillon en brand af
- Dresseer alles op een warm bord
- Werk af met de mousseline saus van de merci maman #2