Brouwerij De Leite lanceert Paljas Wit. Laag in alcohol, kruidig fris. Voor dit tarwebier zocht de brouwer speciale kruiden die een mooie verfrissende Citrus-toets geven. Daarvoor ging hij nauw samenwerken met een speciaal duo. De Paljas-bieren staan voor plezier en gezelligheid. Paljas Wit vervoegt de rangen. Een tarwebier, laag in alcohol Naast de vertrouwde smaken van Paljas Blond, Paljas Bruin, Paljas IPA, Paljas Saison en Paljas Rosé, voegt Paljas Wit een verfrissende twist toe aan de reeks. Paljas Wit, is een witbier met een alcoholpercentage van 4,2%. “Bewust laag in alcohol, omdat het bedoeld is als een verfrissend zomerbier” zegt brouwer Luc Vermeersch.
In de leer bij een kruidenkweker en een top-chef Door een zorgvuldige keuze van mouten, hoppen en gisten weet de brouwer een volle smaak en subtiele bitterheid te combineren. Maar hij wilde meer. Hij zocht kruiden die dit mooie geheel nog meer frisheid zouden geven. Zytholoog en collega Reinaert Casteleyn, bracht Luc in contact met kruiden Claus in Kruishoutem. Een unieke kwekerij, gepassioneerd door kruiden sinds 1900. Zaakvoerder Lode Claus, brengt samen met chef-kok Michiel Van Colenberghe binnenkort hun 2de boek ‘Kruiden in tuin & keuken’ uit. Betere partners in zijn zoektocht naar fijne kruiden kon de brouwer zich dus niet dromen. Samen deden ze testen met verschillende kruiden tot ze samen een juiste mix hadden gevonden die een speciale citrus-toets geeft.
|