Ben jij 18 jaar of ouder

Je moet minstens 18 jaar oud zijn
om deze site te bezoeken

Ja, ga verder
Nee, nog niet

Brouwerij De Leite lanceert Paljas Wit. Laag in alcohol, kruidig fris.

Brouwerij De Leite lanceert Paljas Wit. Laag in alcohol, kruidig fris.
Voor dit tarwebier zocht de brouwer speciale kruiden die een mooie verfrissende Citrus-toets geven.  Daarvoor ging hij nauw samenwerken met een speciaal duo.
De Paljas-bieren staan voor plezier en gezelligheid. Paljas Wit vervoegt de rangen.
 
Een tarwebier, laag in alcohol
Naast de vertrouwde smaken van Paljas Blond, Paljas Bruin, Paljas IPA, Paljas Saison en Paljas Rosé, voegt Paljas Wit een verfrissende twist toe aan de reeks.
Paljas Wit, is een witbier met een alcoholpercentage van 4,2%.  “Bewust laag in alcohol, omdat het bedoeld is als een verfrissend zomerbier” zegt brouwer Luc Vermeersch.


In de leer bij een kruidenkweker en een top-chef
Door een zorgvuldige keuze van mouten, hoppen en gisten weet de brouwer een volle smaak en subtiele bitterheid te combineren.  Maar hij wilde meer.  Hij zocht kruiden die dit mooie geheel nog meer frisheid zouden geven.
Zytholoog en collega Reinaert Casteleyn, bracht Luc in contact met kruiden Claus in Kruishoutem.  Een unieke kwekerij, gepassioneerd door kruiden sinds 1900.  Zaakvoerder Lode Claus, brengt samen met chef-kok Michiel Van Colenberghe binnenkort hun 2de boek ‘Kruiden in tuin & keuken’ uit. Betere partners in zijn zoektocht naar fijne kruiden kon de brouwer zich dus niet dromen. 
Samen deden ze testen met verschillende kruiden tot ze samen een juiste mix hadden gevonden die een speciale citrus-toets geeft.

Elke slok doet verlangen naar meer 

Paljas Wit is het perfecte bier om je te verfrissen tijdens warme zomerdagen, vreugdig samen met vrienden.

Door haar volle smaak en droge afdronk, die het gehemelte prikkelt, doet elke slok verlangen naar meer.  De toevoeging van zorgvuldig geselecteerde kruiden, waaronder verfrissend citroengras, geeft Paljas Wit een heerlijk frisse Citrus-toets.

Paljas: voor plezier en gezelligheid
Het merk Paljas staat voor plezier en gezelligheid.
Het bier wil een uitnodiging zijn om het leven niet al te serieus te nemen, maar te genieten. Genieten van de kleine mooie momenten, de gelukkige herinneringen, de goeie vrienden, … Paljas nodigt uit tot een gezamenlijke toast, tot een vreugdevol samenzijn met vrienden. Alledaags wordt buitengewoon.

Proost op het leven met Paljas Wit!


---

Meer informatie kan steeds verkregen worden bij Luc Vermeersch via luc.vermeersch@deleite.be of via +32 475 94 57 30.

Terug
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid.   Meer info OK