Ben jij 18 jaar of ouder

Je moet minstens 18 jaar oud zijn
om deze site te bezoeken

Ja, ga verder
Nee, nog niet

Voorgerecht : Kabeljauw met venkel, appel en kamille

Serveren met:

MA MÈRE SPÉCIALE

Ingredienten:

  • 1 kabeljauwfilet
  • ½ venkelknol
  • ½ appel (granny smith)
  • 150 gr fumet van schaaldieren of vis
  • 1 zakje kamillethee
  • 1 blaadje Roomse kervel

Bereiding:

Kruid de vis met peper en zout en laat de vis kleuren in hete olijfolie. Werk het kookproces af in een voorverwarmde oven op 150°C.
Snij de venkel in dunne plakjes en bak ze in hete olie. Kruid met peper en zout. Snij de appel in schijfjes met een mandolien en snij eventueel bij in vormpjes (bvb. rondjes).
Breng de fumet aan de kook, laat de kamillethee 2 a 3 minuten intrekken en zeef.Spreid een paar appelschijfjes op een bord, leg de vis bovenop de appel. Garneer met de gebakken venkel en een blaadje roomse kervel. Serveer de fumet/saus er apart bij in een schenkkannetje.

credit : foodpairing.com
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid.   Meer info OK