
Hoofdgerecht : Stoofvlees met friet
Bereid met:BON HOMME
Ingredienten:
voor 4 personen
- 2 uien
- 30 g boter
- 800 grundstoofvlees
- 5 dl bruin bier
- 1 witte
boterham
- 2 el mosterd
- 1takje
tijm
- 1 laurierblad
- 1 kl maïszetmeel
- 6 dikke
aardappelen
Bereiding:
Snij de gepelde uien in grove stukken. Smelt de boter tot ze de kleur van hazelnoten krijgt en doe er het stoofvlees in. Kruid met peper en zout. Voeg de uien toe en laat mee kleuren.
Blus de pan met de Bon'Homme. Leg er een boterham bestreken met de mosterd op. Voeg tijm en laurier toe en laat onder een deksel smoren. Afhankelijk van de taaiheid van het vlees duurt dit 1 à 2 uur. Bind de saus eventueel wat met maïszetmeel.
Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in frieten van 1,5 op 1,5 cm dik. Probeer ze zo gelijk mogelijk te snijden qua lengte. Pocheer de frieten eerst op 140 °C tot ze bovendrijven. Laat ze uitlekken en bak ze net voor het opdienen mooi goudbruin.
(foto : credit dagelijkse kost)
