Ben jij 18 jaar of ouder

Je moet minstens 18 jaar oud zijn
om deze site te bezoeken

Ja, ga verder
Nee, nog niet

Hoofdgerecht : Stoofvlees met friet

Ingredienten:

voor 4 personen

  • 2 uien
  • 30 boter
  • 800 grundstoofvlees
  • 5 dl bruin bier
  • 1 witte boterham
  • 2 el mosterd
  • 1takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 kl maïszetmeel
  • 6 dikke aardappelen

Bereiding:

Snij de gepelde uien in grove stukken. Smelt de boter tot ze de kleur van hazelnoten krijgt en doe er het stoofvlees in. Kruid met peper en zout. Voeg de uien toe en laat mee kleuren.
Blus de pan met de Bon'Homme. Leg er een boterham bestreken met de mosterd op. Voeg tijm en laurier toe en laat onder een deksel smoren. Afhankelijk van de taaiheid van het vlees duurt dit 1 à 2 uur. Bind de saus eventueel wat met maïszetmeel.
Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in frieten van 1,5 op 1,5 cm dik. Probeer ze zo gelijk mogelijk te snijden qua lengte. Pocheer de frieten eerst op 140 °C tot ze bovendrijven. Laat ze uitlekken en bak ze net voor het opdienen mooi goudbruin.

(foto : credit dagelijkse kost)

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid.   Meer info OK