Ben jij 18 jaar of ouder

Je moet minstens 18 jaar oud zijn
om deze site te bezoeken

Ja, ga verder
Nee, nog niet

Dessert : Moelleux van chocolade en kersen

Serveren met:

CUVÉE SOEUR´ISE

Ingredienten:

  • 170 g fondantchocolade (≥ 70%)
  • 170 g ongezouten boter
  • 3 eieren
  • 3 eidooiers (grote)
  • 75 g suiker (+ extra)
  • 80 g kersen (met siroop)
  • geraspte schil van sinaasappel
  • zout
  • 75 g bloem

Bereiding:

Smelt de chocolade en de boter au bain-marie. Klop eieren, dooiers en suiker luchtig met de mixer. Meng de gesmolten chocoladeboter door de geklopte eieren, met de bloem en een snuifje zout.
Beboter de cakevormpjes, strooi er wat suiker in en klop de overtollige suiker eraf. Vul met het chocolademengsel tot 1 cm onder de rand en zet in de koelkast.
Verwarm de kersen in de siroop. Bak de cakejes 9 minuten onder deksel. De bovenkant moet licht gestold zijn. Laat afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vormpjes. Serveer met de kersen en werk af met de geraspte sinaasappelschil.

credit : Libelle
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid.   Meer info OK