
Dessert : Moelleux van chocolade en kersen
Serveren met:CUVÉE SOEUR´ISE
Ingredienten:
- 170 g fondantchocolade (≥ 70%)
- 170 g ongezouten boter
- 3 eieren
- 3 eidooiers (grote)
- 75 g suiker (+ extra)
- 80 g kersen (met siroop)
- geraspte schil van sinaasappel
- zout
- 75 g bloem
Bereiding:
Smelt de chocolade en de boter au bain-marie. Klop eieren, dooiers en suiker luchtig met de mixer. Meng de gesmolten chocoladeboter door de geklopte eieren, met de bloem en een snuifje zout.Beboter de cakevormpjes, strooi er wat suiker in en klop de overtollige suiker eraf. Vul met het chocolademengsel tot 1 cm onder de rand en zet in de koelkast.
Verwarm de kersen in de siroop. Bak de cakejes 9 minuten onder deksel. De bovenkant moet licht gestold zijn. Laat afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vormpjes. Serveer met de kersen en werk af met de geraspte sinaasappelschil.
credit : Libelle
