Ben jij 18 jaar of ouder

Je moet minstens 18 jaar oud zijn
om deze site te bezoeken

Ja, ga verder
Nee, nog niet

MERCI MAMAN #2

BLOND SMOKY SAISON

De MERCI MAMAN 2 is een licht gerookte Saison van 4.5 vol% alc. Het bier werd gecreëerd ter erkenning van moedige moeders en vrouwen in de grote oorlog 14-18. De brouwerij kiest telkens voor een periode van 3 jaar een sociaal project. 10 % van de omzet van dit bier wordt gedurende die periode aan het project geschonken. Het recept van het bier wordt dan ook bij ieder nieuw project opnieuw 'uitgevonden'. Zo mag de brouwer weer eens creatief zijn. Als eerste project steunde de brouwerij het Istalif project in Afghanistan, opgericht door Jenny Vanlerberghe. Het project wil vrouwen in Afghanistan een waardig en zelfstandig bestaan geven. Sinds 2018 gaat de bijdrage van de MERCI MAMAN 2 naar het Project KINDIA. Een project dat kinderen in India helpt om waardig onderwijs te genieten.

Ingrediënten:

water, gerstemout (gluten), tarwemout (gluten), haver (gluten), rijst, maïs, hop, gist, kruiden, suiker

MALTY

HOPPY

SOUR

SWEET

 

ABV

Alc. 4,5% Vol.

Energy

38 kCal / 100 ml

IBU

30

EBC

7

VERPAKKINGEN:

33 cl
ARTWORK

Het werk in het etiket is van de hand van kunstenaar Robin Vermeersch (°1977). Robin Vermeersch (°1977) studeerde schilderkunst in het Hoger Instituut Sint-Lucas te Gent. Hij is actief als Beeldend Kunstenaar binnen de disciplines schilderkunst, beeldhouwkunst, tekenkunst, keramieken installatie. Deze werken presenteert hij vaak als één geheel. 
De elementen van het etiket zijn een verwijzing naar de grote oorlog. Centraal stelt de kunstenaar een beeld van een jonge vrouw uit die tijd. De dame is de grootmoeder van de brouwer en de overgrootmoeder van de kunstenaar.

www.robinvermeersch.be

RECEPTEN

Ontdek onze bieren


Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid.   Meer info OK