Ben jij 18 jaar of ouder

Je moet minstens 18 jaar oud zijn
om deze site te bezoeken

Ja, ga verder
Nee, nog niet

Hoofdgerecht : Ragout van ossenstaart met rode biet en ingelegde zilverui

Ingredienten:

  • 2 kg ossenstaart 
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 stengel groene selder
  • 1 takje tijm 
  • 2 bl laurier
  • 1 kl peperbolletjes 
  •  2 flesjes Bon Homme
  • 1 l bruine fond 
  • Voorgekookte rode biet 
  • Zilver ui 
  • 1l azijn
  • 500 gr water
  • 250 gr suiker
  • 1 kl peperkorrels

Bereiding:

  • Kook 1 l azijn, 500 gr water, 250 gr suiker en de 1 kl peperbollen in een kookpot en voeg de zilverui toe, laat een paar dagen pekelen in een bokaal
  • Kruid de ossenstaart aan in een pan met boter tot alle kanten mooi gebakken zijn, leg in een grote kookpot en voeg de wortelen, ajuin, selder, tijm, laurier en peperbollen toe
  • Giet het bier en de bruine fond over de massa en kook op
  • Zet de kookpot met deksel 2 uur in de oven op 180 graden
  • Controleer of je het vlees makkelijk van de staartstukken kan halen en laat die daarna even afkoelen in de jus
  • Haal de staartstukken uit de pan en pluk het vlees eraf
  • Zeef de jus, schep het vet eraf en laat voor meer dan de helft inkoken
  • Kruid de saus af met peper en zout en rode wijnazijn
  • Meng het geplukte vlees onder de saus
  • Dresseer het vlees in een diep warm bord en werk af met stukjes gekookte rode biet en ingelegde ui
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid.   Meer info OK