Ben jij 18 jaar of ouder

Je moet minstens 18 jaar oud zijn
om deze site te bezoeken

Ja, ga verder
Nee, nog niet

Amuse : inktvis met mango en kokosroom

Serveren met:

MA MÈRE SPÉCIALE

Ingredienten:

voor 4 personen
  • 2 grote inktvissen
  • 35g sojasaus
  • 10g vissaus
  • 1g limoensap
  • 7g chilisaus
  • 1 citroengras
  • 1/4de mango in blokjes
  • 10g rode ui
  • 50g kokosroom
  • 50g kipppebouillon
  • 5g citroengras
  • boter en olijfolie om te bakken
  • peper en zout

Bereiding:

Snijd de inktvis in de gewenste vorm.
Maak een marinade door de sojasaus te mengen met de vissaus, chilisaus, het limoensap en het citroengras.
Leg de inktvis in de marinade voor 20 à 30 minuten.
Haal de inktvis uit marinade en bak kort in de olijfolie.
Stoof de ajuin met het citroengras in een klontje boter. Voeg er de kokosroom en kippebouillon bij en laat voor de helft inkoken. Zeef en breng op smaak.
Breng de saus net vóór het serveren aan de kook. Leg er de gebakken inktvis en de mango in. Verdeel over kleine schaaltjes en serveer onmiddellijk met een Ma Mère Spéciale op 8°C.
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid.   Meer info OK